Genbrug engangsemballage på vandreturen

emballage

Ingen facitliste – ment som inspiration – hvad kunne du finde på at bruge??

De fleste madvarer er godt emballeret, og kan tåle at blive transporteret den halve jordklode rundt. Blåbærrene er fra Peru (eller Polen), vindruerne fra Sydafrika og jordbærrene fra Spanien.

Samtidig er emballagen tænkt så let og billig som mulig – der er kun ofret det materiale, der er nødvendigt. Det er smart til ultralet vandring, som også handler om kun at bære det nødvendige.

Det er vel kun fantasien, der sætter grænser for hvilken emballage, der kan genbruges- og så selvfølgelig dit behov på vandringen.

Mit blåbæretui har beskyttet mine ekstrabriller på tre års sommerture nu – dvs. 1500 km. Og jo, låget er røget af én gang. Plejer at have elastikker og ekstra bardunsnor i samme æske.

Blåbæræske 15g – 27g med briller. Det “rigtige” brilleetui vejer 125 g uden briller.

Jeg har mødt dansk vandrelaug-folk, der brugte eddikedunke (med toppen skåret af) til deres mad og køkkenting. Maden var samlet, beskyttet mod tryk udefra. Dunken kan også bruges til vaskebalje.

Det letteste/ billigste emballage jeg har genanvendt, er en papkop, som jeg købte kaffe i. Den holdt 5 dage som kaffekop, så skilte den ad. Jeg fandt en ny i en skraldespand, vaskede den op og brugte den resten af turen.

Madskål på 18g. Har været i brug flere måneder, men holder stadig.

Hvis du bruger emballage, der er lavet i pet og mærket med madvare-symbolet, behøver du ikke bekymre dig om ftalater og lignende. Der går en del skræmmehistorier om plastikemballage, men prøv selv at undersøge emnet – der er for mange bekymrede myter.

De(n) nødvendige vandflaske(r) behøver ikke koste over 100 kr. og veje 184g – du kan sagtens anvende en engangsvandflaske, og genbruge den i årevis.

Juiceflasken på 1 liter i midten har været en tro følgesvend en del år. Widemouth, hurtig at fylde i et vandløb eller sø.

5 Replies to “Genbrug engangsemballage på vandreturen”

  1. Hej fedt indspark. Det er mega smart, at bruge emballage fra husholdningen i stedet for at købe dyr plastik til det. Jeg er selv tilhænger af at bruge emballage igen, men jeg har læst, at engangsplastflaskerne er rene bakteriebomber. Jeg bruger derfor en flaske med stor munding, der er lettere at rengøre i hjørnerne og som kan tåle, at jeg hælder kogt vand i den på turen. Det giver også den bonus, at den kan bruges som varmedunk i soveposen på de koldeste nætter.

    1. Jeg har godt læst, at engangsflasker skulle være bakteriebomber. Bruger selv mest 1-liters med stort låg, og plejer normalt bare at skylle dem med varmt vand, og lade dem lufttørre. Har ikke haft problemer, heller ikke på ture på 3-8 uger.

  2. Det er godt tænkt Terje. Og mindst lige så let eller lettere end meget af det grej der kan købes.

  3. Hej, jeg har lidt tid tænkt vedr opbevaring af madolie til turen, den lille plast Atamon flaske som også er på et af billederne har vist sig meget velegnet da den har skruelåg og så er den i udgangspunktet helt ren blot ved at skylle den lidt. Og Atamonen desinficerer jo i sig selv.

    1. Jeg har brugt atamonflasken til sprit, og den holder fint tæt. En 0,3 l vandflaske kan dog det samme, og er lidt lettere.
      Det er lidt specielt med olie; noget plastik nedbrydes og bliver skørt af madolie. Don´t know why. Det er vel bare at afprøve det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *