Jagten på den letteste regnjakke

Indlægget er under udarbejdelse, og ikke færdigt.

Jeg går meget sjældent i skaltøj. Selvom der reklameres voldsomt med åndbarhed og høje tal på fx. 23,000 HH / RET:>3 MVTR (???), er skaljakker for tætte at vandre i, hvis du går til og langt og opad og med rygsæk.
Så jeg bruger kun vandtæt overtøj, hvis det virkelig regner. Og går ellers med en vindjakke over mit uldtøj (også ofte for varm), eller med en fleece yderst. Eller i varmt vejr bare i en uld-t-shirt.

Jeg købte min første goretexjakke i 1988. Jeg var taget på cykeltur til Kullen, men ved ankomst Helsingborg regnede det, og da jeg var cyklet ud til Mölle, og ville finde mig et godt sted at telte, var jeg så gennemblødt i min anorak, at jeg bare kørte hjem igen. Sad i S-toget fra Hillerød til Køge og klaprede tænder.
Så købte jeg min første goretexjakke, en Sprayway i sikkerhedsrød. Jeg købte også et par regnbukser, som stadig er dem jeg bruger – når jeg bruger dem.

Et par år efter holdt jeg op med at fjeldvandre – vi havde tre små børn, og tid og økonomi var ikke rigtigt til det. Jeg begyndte at cykle i stedet, mountainbike og motionscykling på racer.
Sprayway´en var (knæ)lang og var ikke specielt elegant at cykle med. Jeg faldt over en orange Mont-Bell på udsalg, let og lækker. Men li-ige lille nok, men til den pris!!

I 2004 købte jeg en Arcteryx-jakke i tofarvet grøn, Goretex Paclite, lynlåse under armene, vægt ca. 453 gram. Har brugt den en god del, også i kajak, men også “sparet” den – den har ligget meget i skabet, for at vente til de rigtige anledninger. Den, der gemmer til natten, gemmer til katten. Da jeg ville bruge den intensivt til Gröna Bandet-vandringen, og vaskede den, for senere at skulle genimprægnere den, skilte den ad. Jakken er svejset/ limet sammen, og limen kunne ikke mere. Jeg genlimede og brugte jakken, men må indse at den er færdig.

Men omkring 2010 begyndte jeg at blive interesseret i ultra-light vandring. Og så er Arcteryx´en pludselig for klodset og tung.

Men hvad skulle jeg så købe? Tjah, det endte med lidt af en jagt på det letteste, og kom til at kræve en del indkøb.

https://hikinginfinland.com/2010/12/hagl-fs-ozo-pullover-review.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *